StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Praktijknetwerk arbeidstijden en roosteren van start

Praktijknetwerk arbeidstijden en roosteren van start

07-06-2016

Cao partijen onderzoeken of en hoe de besluitvorming over arbeidstijden en dienstroosters op een zo laag mogelijk niveau in organisaties kan worden neergelegd. Om dit onderzoek in gang te zetten, organiseren de gezamenlijke partners van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) - te weten werkgeversorganisatie VGN en werknemersorganisaties CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn, FBZ en NU’91 - het Praktijknetwerk arbeidstijden en roosteren. Op 6 juli vindt de startbijeenkomst plaats.

Regie bij de werkvloer

Voor de cao partijen is het uitgangspunt dat de professionals in de branche in staat zijn om, met inachtneming van het belang van de cliënt en de organisatie, zelf regie te voeren over en verantwoordelijkheid te nemen voor de invulling van roosters, bezetting en werktijden. Het neerleggen van verantwoordelijkheid en regie bij de werkvloer bevordert maatwerkoplossingen en vermindert de behoefte om zaken rondom arbeidstijden en roosters centraal te regelen.

Praktijknetwerk

Een Praktijknetwerk is een projectvorm waarin organisaties leren van elkaar. Binnen het Praktijknetwerk zetten een aantal organisaties een proefproject op, waarin zij experimenteren met een andere manier van werken. Zij testen innovatieve manieren en werkwijzen rond het thema arbeidstijden en roosteren. Daaromheen wordt een cirkel van organisaties gevormd die niet actief testen, maar in een klankbordrol kritisch meedenken en daarmee zorgen dat uiteindelijk de uitkomsten van de pilots overdraagbaar zijn naar andere organisaties in de branche.

Startbijeenkomst 6 juli

Op 6 juli a.s. vindt de startbijeenkomst van dit Praktijknetwerk plaats. Tijdens deze bijeenkomst kunnen geïnteresseerde organisaties nader kennismaken met het doel en de opzet van het Praktijknetwerk en aanmelden voor deelname als pilot of klankbordgroep.

Heeft u interesse of wilt u nadere informatie, neem dan contact op met Marjon Gerts via m.gerts@caop.nl. Uiteraard houden wij u via diverse kanalen op de hoogte van de voortgang in dit Praktijknetwerk. Houd daarom de website in de gaten!

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl