StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Hoe beleef jij onregelmatig werken?

Hoe beleef jij onregelmatig werken?

27-06-2017

De wereld verandert: we leven steeds meer in een 24-uurs maatschappij. In ruim 85 procent van de gemeenten mogen winkels open zijn op zondag, sportscholen zijn niet alleen tijdens kantoortijden te bezoeken en dankzij internet en social media kun je - als je dat wilt - je vrienden en familie 24 uur per dag bereiken. Dat betekent ook iets voor je werk. De werkgevers- en werknemersorganisaties zijn benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Hoe beleef jij het werken op onregelmatige uren en in wisselende diensten? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is belangrijk voor een goede balans tussen werk en privé? En als je onregelmatig werkt, wat moet daar voor jou dan tegenover staan?

Om hier een goed beeld van te krijgen, doen we een landelijk onderzoek. Door mee te doen kun jij je stem laten horen. De uitkomsten van het onderzoek worden besproken door de CAO-partijen.

Doe mee en laat je stem horen!

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers in de gehandicaptenzorg die onregelmatig werken meedoen met het onderzoek. Ook jouw mening telt! Hoe het werkt? Simpel: we vragen je om deze vragenlijst in te vullen. Het kost ongeveer een kwartier van je tijd en invullen kan tot 18 augustus.

Over het onderzoek

De vragenlijst is onderdeel van een breder onderzoek naar de beleving van onregelmatig en in wisselende diensten werken in de gehandicaptenzorg. Bij zes organisaties hebben we interviews en groepsgesprekken gehouden. Daarin werd gesproken over de voor- en nadelen van onregelmatig werken. Om het beeld compleet te maken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers de vragenlijst invullen. De uitkomsten worden gebruikt voor gesprekken over toekomstige CAO's.
Het onderzoek wordt namens de CAO-partijen in de gehandicaptenzorg (werkgeversorganisatie VGN en werknemersorganisaties CNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU'91 en FNV Zorg & Welzijn) uitgevoerd door Modernworkx.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl