StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Opleiding op maat maakt zij-instromers in een jaar vakbekwaam

Opleiding op maat maakt zij-instromers in een jaar vakbekwaam

03-04-2018

Zorginstellingen ’s Heeren Loo en ASVZ bieden na de zomer in samenwerking met Landstede MBO en Oppstap onderwijs op maat aan voor zij-instromers. Elke zij-instromer die wil werken in de gehandicaptenzorg kan zo binnen één jaar vakbekwaam zijn. Op deze manier is het aantrekkelijker om de overstap naar de zorg te maken.

Dit aanbod is ontwikkeld in het kader van het bredere project Onderwijs op maat, waarin ook de zorginstellingen Het Gors, Ipse de Bruggen, Gemiva-SVG, Middin en Lijn 5 participeren. Naast de leereenheden die na de zomer worden aangeboden in het mbo worden er in het kader van dit landelijke project ook leereenheden voor het hbo ontwikkeld.

Dit project bouwt voort op een succesvol project van de StAG waarin leereenheden voor werkenden zijn ontwikkeld. Het wordt in opdracht van VGN uitgevoerd door het CAOP samen met CINOP.

Branchecertificaten

Door voor de beroepspraktijk relevante leereenheden te benoemen, kan het beroepsonderwijs beter aansluiten bij de kennis en kunde waarover volwassenen al beschikken. Een zij-instromer moet dan alleen dat leren wat nog nodig is om het werk goed te kunnen uitvoeren. Hij of zij hoeft niet opnieuw examen doen in de basisvakken waarvoor al een diploma is gehaald. Dit pakket van leereenheden geldt zowel voor een verkort traject naar een mbo- of hbo-diploma als voor het verwerven van een of meer branchecertificaten. Door de betrokkenheid van sociale partners en opleiders op landelijk niveau is het mogelijk om aan de leereenheden de branchecertificaten te verbinden.

Meer informatie

Nieuwsbericht ‘Als zij-instromer in een jaar vakbekwaam‘

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl