StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Pak pestgedrag aan met de infographics pesten

Pak pestgedrag aan met de infographics pesten

17-12-2018

Alle professionals in de gehandicaptenzorg moeten zich veilig kunnen voelen op de werkvloer. Als werkgever en werknemer ben je samen verantwoordelijk voor een prettige werksfeer. Pesten op de werkvloer heeft vervelende gevolgen, zoals je vaker ziek voelen en een groter personeelsverloop. De zorg vormt geen uitzondering als het om pesten gaat. Volgens onderzoek wordt gemiddeld 1 op de 25 medewerkers  gepest.

Pesten alleen oplossen als onderlinge collega’s lukt niet altijd. Daarom heeft StAG drie infographics gemaakt om pesten samen aan te pakken. Deze infographics geven zicht op de rol van de bestuurder, de ondernemingsraad, de leidinggevende en de medewerkers. Ook vind je acties om pesten aan te pakken.

De Arbocatalogus helpt verder

Meer weten over gezond en veilig werken? Kijk op de Arbocatalogus Gehandicaptenzorg. Hier vind je maatregelen en tips voor gezond en veilig werken. Daarnaast kun je de Arbocatalogus gebruiken om arbeidsrisico's bespreekbaar te maken en aan te geven wat er in een werksituatie verbeterd kan worden. Kijk ook eens op de website van de VeiligPlusaanpak. Deze aanpak geeft handvatten om een onveilige werksituatie te voorkomen.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl