StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. App ‘Cao Gehandicaptenzorg’ van de StAG nu ook geschikt voor visueel gehandicapten

App ‘Cao Gehandicaptenzorg’ van de StAG nu ook geschikt voor visueel gehandicapten

24-12-2018

Mensen met een visuele beperking kunnen nu ook gebruik maken van de gratis app ‘Cao Gehandicaptenzorg’ van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG). Met de app kunnen medewerkers, HR-afdelingen en andere gebruikers op ieder moment de cao raadplegen via smartphone of tablet. De handige tools in de app, bijvoorbeeld om zelf berekeningen te maken van het Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT), zijn nu voor iedereen beschikbaar.

De app is een initiatief van sociale partners in de gehandicaptenzorg, verenigd in de StAG. In de branche werken veel mensen met een visuele beperking Begin dit jaar kwam de VGN via Visio bij de StAG met de vraagstelling om de cao app toegankelijk te maken voor medewerkers met een visuele beperking. Daarna is in een  positieve samenwerking met Yaacomm en Visio de app toegankelijk gemaakt voor zowel IOS als Android, wat inhoudt dat de app nu geschikt is voor gebruik met VoiceOver.

Na de app maakt de StAG ook haar website beter toegankelijk. De StAG wil hiermee een goed voorbeeld stellen dat navolging krijgt.Jesse, een blinde medewerker van Visio, test de cao app.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl