StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Schrapsessies regeldruk Gehandicaptenzorg

Schrapsessies regeldruk Gehandicaptenzorg

15-04-2019

Administratieve lasten zorgen voor frustraties binnen de zorg. Voor het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen organiseren de sociale partners, het ministerie van VWS en Vilans de Schrapsessie Regeldruk: minder regels, meer tijd voor zorg. Tijdens deze sessie gaan zorgorganisaties voor mensen met een beperking en landelijke partijen aan de slag om te werken aan merkbaar minder regels en meer tijd voor zorg. Waar komen regels vandaan? Hoe voorkom je nieuwe (onnodige) regels en hoe kunnen processen verbeterd worden?

Impressie van de schrapsessie

Zo’n 30 teams uit verschillende zorgorganisaties deden al mee aan de schrapsessies voor de verpleeghuiszorg en wijkverpleging. ‘We weten vaak niet van wie de regels komen!’ was een veelgehoord geluid. Inzicht daarin helpt om te weten welke regels echt nodig zijn en welke niet. Niet alleen buiten de organisaties worden regels opgelegd, ook uit de eigen organisaties komen veel regels en gewoontes. Daarom besteden we tijdens de schrapsessie en de bijbehorende snapsessie aandacht aan interne als aan externe regeldruk.

Benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Bekijk het compilatiefilmpje van de eerste schrapsessies in de ouderenzorg, lees hier de bevindingen van de eerste 5 schrapsessies of bekijk ook 10 tips om registratielasten aan te pakken

Meer informatie

Meer informatie over het programma en de beschikbare data vind je op deze pagina van kennispleingehandicaptensector. De schrapsessies zijn bedoeld voor een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers uit de gehandicaptenzorg. Dit betekent dat verschillende disciplines mee doen: begeleiders, persoonlijk begeleiders, ambulant begeleiders, andere zorgmedewerkers, kwaliteits-/beleidsmedewerkers, zorgmanagers, bestuurders en managers. Dit omdat je zo een gezamenlijk draagvlak creëert en meer impact bereikt in de eigen organisatie!

(Ont)regel de langdurige zorg

De schrapsessies worden georganiseerd door BPSW, NIP, NVAVG, NVO, StAG, VGN en V&VN, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies zijn onderdeel van het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 9-13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl