StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Carrière-platform Zorginspirator

Carrière-platform Zorginspirator

12-02-2020

Zorginspirator.nl is een onafhankelijk online platform, speciaal voor mensen die bezig willen zijn met hun toekomst in de zorg. Alle professionals in de zorg die hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en werkplezier belangrijk vinden, die nieuwsgierig zijn en ondersteuning willen, krijgen hiermee inspiratie en onafhankelijk advies over hun mogelijkheden.


Zorginspirator is er voor alle medewerkers in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Zowel in zorgverlenende en medische beroepen, als in ondersteunende functies als ict en administratie. Professionals met een registratie in een beroepsregister kunnen in Zorginspirator ook hun werkervaring, opleiding, bevoegdheden en bekwaamheden bijhouden. Daarnaast is het portal geschikt voor herintreders en zij-instromers in de zorg om zich te oriënteren.

Op zorginspirator.nl krijgen zorgprofessionals een concreet en soms verrassend inzicht in hun persoonlijke carrièremogelijkheden. Ook leren zij wat er nodig is om van hun huidige naar gedroomde functie toe te groeien via opleiding of training. Een slim hulpmiddel dat hun blik op hun carrière in de zorg verruimt: er is veel meer mogelijk dan veel zorgprofessionals nu denken.

Wanneer gebruik je zorginspirator.nl?

Redenen om je te oriënteren op je carrière zijn legio. Gewoon omdat je het belangrijk vindt om je te blijven ontwikkelen of omdat je ambitieus bent. Misschien heb je bepaalde interesses of talenten ontdekt waar je wat mee wilt. Of ben je gewoon een beetje uitgekeken op je huidige functie. Andere redenen kunnen er ook zijn: een reorganisatie, technologische innovaties die voor verandering zorgen, een aantrekkelijke vacature die voorbijkomt… Bij al dit soort situaties geeft Zorginspirator inzichten die aansluiten op jouw persoonlijke vragen en achtergrond.

Door wie en waarom zorginspirator.nl?

Werkgevers- en werknemers hebben, ondersteund door het ministerie van VWS, de handen ineengeslagen om dit platform te realiseren. Zij werken samen in de arbeidsmarktfondsen A+O VVT, OOfGGZ, SoFoKleS (Kamer UMC), StAG en StAZ. Deze fondsen ondersteunen de sector bij een goed werkende arbeidsmarkt in de zorg met genoeg gekwalificeerde en gemotiveerde professionals. Hun gezamenlijke visie is dat zorgprofessionals zich objectief en onafhankelijk moeten kunnen oriënteren op hun carrière in de zorg.

Nieuwsgierig geworden naar de Zorginspirator? Neem een kijkje op www.zorginspirator.nl

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl