StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Online bijeenkomst Leren van de coronacrisis

Online bijeenkomst Leren van de coronacrisis

15-09-2020

Veel gehandicaptenzorgorganisaties maken nu de balans op. De coronacrisis heeft gezorgd voor veranderingen in de manier van werken. Het leveren van mensgerichte gehandicaptenzorg staat altijd voorop. Hoe ga je nu verder? Het zijn vooralsnog tijdelijke regels en een tijdelijke manier van werken. Wat willen we behouden in de gehandicaptenzorg? Hoe start je het gesprek in je eigen organisatie? Daarover gaan we graag het gesprek met iedereen werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Waar: Online bijeenkomst ‘Leren van de coronacrisis, in gesprek over gezond en met plezier werken´
Wanneer: dinsdag 6 oktober van 15.00 uur – 16.00 uur
Voor wie: iedereen werkzaam in de gehandicaptenzorg

De coronacrisis heeft niet alleen negatieve gevolgen. Zo is uit onderzoek gebleken dat de regeldruk is verlaagd en het organisatieklimaat is verbeterd. (bron onderzoek IZZ)

Er zijn mooie voorbeelden van organisaties waar activiteitenbegeleiders deel hebben genomen aan het zorgproces. Activiteitenbegeleiders en zorgmedewerkers hebben op deze manier elkaars werk leren kennen en leren waarderen. Dit inzicht in elkaars werk komt de samenwerking en het werkplezier ten goede.

De activiteiten in de woningen brengen niet alleen iets teweeg bij cliënten. ‘Begeleiders schrijven dat zij bewoners op een andere manier leren kennen en begrijpen’. Ook onderling komen collega’s nader tot elkaar, ziet Van Dalen bij De Twentse Zorgcentra. ‘Ambulante medewerkers bieden nu aan dat ze ’s zomers wel willen bijspringen in de woningen. Een ergotherapeut vertelde: ik kijk nu anders naar de adviezen die ik meegeef over wat een cliënt in de woning moet doen. Het kijken in elkaars keuken is zeker iets om vast te houden.’ Lees hier het hele artikel.

Deze voorbeelden kennen we. We zijn ook benieuwd naar andere voorbeelden. Omdat we samen kunnen leren van de crisis en sommige onderdelen van ons werk bewust vast kunnen houden.

Op dinsdag 6 oktober gaan we graag samen met jou in gesprek over ontwikkelingen in de gehandicaptensector tijdens de crisis en over wat we geleerd hebben over het verlagen van regeldruk.

Meld je nu aan

Aan je deelname zijn geen kosten verbonden.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) in samenwerking met IZZ en de VGN.

Kijk ook op de website van VGN >

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl