StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Over deze kunst

Over deze kunst

Kunst & Vliegwerk

Kunst & Vliegwerk is een atelier voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Onder professionele begeleiding worden schilderijen en grafiek gemaakt die via de eigen galerie en artotheek hun weg vinden naar de liefhebbers.

De kunstenaars van het atelier zijn door een verstandelijke beperking niet in staat om hun reflectie op de wereld of de wereld of op zichzelf in woorden te vangen. Des te beter kunnen zij dat in beelden. De werken hebben een geheel eigen stijl. Hierin vind je de levensrijkdom van een volwassene terug, gecombineerd met een intuïtieve oorspronkelijkheid.
Kunst & Vliegwerk is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 3000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke handicap of met niet-aangeboren hersenletsel. Dat kan bij de mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in een van hun locaties. Er is een breed scala aan woonvormen, activiteitencentra alsmede een aantal ateliers.
Het kunstwerk dat u aantreft op de StAG-website is gemaakt door Gertrude Kwestro. Kwestro maakt grafiek en tekeningen. Kenmerkend voor haar oeuvre zijn de op zichzelf staande poppetjes, die zij als een vlinderverzamelaar op haar werkjes aanbrengt.

Naar de website van Kunst en Vliegwerk

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl