StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Projecten 
  3. Participatie en inzetbaarheid

Participatie en inzetbaarheid

Voldoende gezonde, gemotiveerde, competente en flexibele medewerkers zijn onmisbaar voor goede cliëntenzorg in de instellingen. Vitale en tevreden mensen werken harder en langer en zijn minder vaak ziek. Bovendien doen zij hun werk met plezier en binden zich meer aan de organisatie waar zij werken. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk optimaal kunnen (blijven) doen zodat zij behouden blijven voor de branche.

Het organiseren van een goede balans werk-privé, scholing en ontwikkeling, investeren in innovaties (e-health), taakherschikking en functiedifferentiatie ook in het licht van doorgroeimogelijkheden en carrièreplanning zijn instrumenten die werkgevers kunnen inzetten om bij te dragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Duurzame inzetbaarheid wordt beïnvloed door maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, maar ook door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de branche. Het moet een vanzelfsprekendheid zijn voor en is een wederzijdse verantwoordelijkheid voor werkgever en werknemer.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl